Hye- I’m moving

leave a comment »

Hye guys- moved my blog to an another site
private domain that is check out http://www.azamsaad.com or http://www.azamsaad.com/blog

have a nice day,

Advertisements

Written by azamsaad

July 29, 2008 at 11:29 am

Posted in Uncategorized

String of emotions

leave a comment »

Fendi,
he’s a¬† pure roughneck, from construction to metal works, he’ll do it for you with money in mind.
I always wonder where he gets his strength, endurance.And he puff a lot of smoke these days.From his small muscular body, you can see he’s been working really hard, taking pounding, setting up paintball fields.
A nice guy to chat with.
I’ve once said that i won’t edit my pictures anymore..ah…can’t help it..high tone for you guys.
————————————————————————————————–

Selepas ini, aku mungkin akan mempunyaai masa yang membolehkah aku meluangkan masa untuk aku mengeksplorasi dunia photography dengan lebih mendalam lagi, diotak terpikir banyak kaedah untuk aku meng-ekspresikan diri ini melalyu lensa 50mm.

Aku selalu terbayang tentang feelings,emotions.Mungkin aku cuba untuk mengketengahkan  apa itu perasaan, perasaan ?feeling ?

Written by azamsaad

July 28, 2008 at 9:01 am

Posted in Uncategorized

Recycle Memories

with one comment

Byk benda aku recycle sekarang nih,heh.Tak berapa sempat nak kuar outing atau buat apa apa benda yang creative kat rumah, yang aku tahu sekarang.Balik dari ofis mesti aku nak tidor,tak pasti kenapa.Walaupun dah cukup tidor,sekali aku letakkan kepala mesti hanyut sampai subuh,bangun, sambung balik.Tak berapa nak faham, rasa bak kena sumpah dengan sesiapa.Heh

Nie budak 3 orang nie, amat suka diphoto, time wedding juga hari tue.Diaorang 3 orang la yang paling kecoh sekali, flower girls.Tak tahu pasal yang girl last sekali kat belakang tue, aku cam tak berapa berkenan nak shoot dia.Sbb tue kasi aperture rendah,kasi blur out punya,hehe.Sorry

Dah 2 minggu aku tak berapa kerap pegang camera, kalau pegang pun,setakat pegang jer la,Flora fest ni bebetul menguji tahap kesabaran aku.Setiap hari darah aku naik, nak surh hantar cd artwork pun susah.Semuanya kena buat sendiri, kalau tak.HANCUS!!Paling susah aku rasa dengan setengah manusia paintball ni, adalah dengan gambar potrait untuk ID tag, aku tak berapa faham dengan kesusahan mereka semua tue nak email gambar berukuran passport, susah sangat ker korang semua nak email ?susah sangat ker nak mintak gambar yang tak merapu bak gambar ala ala myspace/friendster?Perlu difahami wahai manusia sekalian, utk kegunaan id tag kita bukannya nak letak gambar gambar anda hensem ker tak hensem ker, mampos orang nak kira apa,janji clear.Kalau rasa diri nak hensem, shoot la elok elok, pegi la kedai,invest la sikit.Setakat rm10 takkan korang nak cakap korang tak mampu, yang korang beli marker/pallet apa semua tue aku rasa, dah boleh beli studio kit kalau disimpan kesemua totalnya sekali.

So aku pun dah malas nak berceloteh pasal id tag, siapa rasa agak agak gambar tu ehedious,pandai pandai la korang sembunyikan muka korang kat id tag tue,lekat la sticker ker aper ker.

Cheriooss

Written by azamsaad

July 28, 2008 at 5:21 am

Posted in Uncategorized

The worst part is ?

with one comment

Hah,
sudah settle kebanyakkan benda benda untuk flora fest, banner, bunting , backdrop etc etc.Tadi baru sahaja disubmitkan output file untuk printing.Paling last (I hope) dan paling besar 40feet.Tadi pagi pagi buta aku dah tercegat didepan ofis dengan rambut serabai, sehari sebelum ini ada kerabat yang buat kerja pandai pegi submit cd artwork kepada orang yang tak berkaitan, yang bestnya pula, thumbdrive artwork dia reti pula bagi ke penerima yang sepatutnya.Aku pun tak berapa nak boleh compute dengan kelakuan sebegitu rupa,tapi hari ini settle dah yang jadah untuk benda benda banner tue.

Tue la yang aku harap, takut esk ada hall lagi, sbb esk terpaksa mengharung redah traffic nak bawa ahli keluarga jalan jalan disekitar kl.Adik aku masuk unisel, dekat ngn ofis, means nanti kena buat banyak kerja laaaa dengan adik aku yang sorang nie.Harap harap tak membawa masalah.

Dah beberapa hari aku tak try shooting secara creativeto, dok buat kerja kerja merapu seadanya.Malam ini perancangan nak melepaskan stress, tapi tak tahu cenggana.Tgk la, apa yang aku boleh tapaukan, aku tapau.

Written by azamsaad

July 25, 2008 at 12:36 pm

Posted in Uncategorized

Some people do get married

leave a comment »

Dalam 2 minggu lepas, aku dan seorang jejaka dah kawen memulakan adventure kami ke negeri sembilan (makan pedas nk mampos) untuk kononnya menjadi wedding photographer, agak sengal juga, kerna aku ini bukan jenis yang suka bangun pagi.Tambah-tambah lagi hari cuti, (hari kerja pun bangun lewat gaks) tapi nasib la host kami yang agak pemurah hati itu, dengan rajin sekali pegi book hotel kasi aku tido sana.So takdek la terasa sangat time nak gi buat assigment.

Azreen partner aku tue, dengan rambut yang agak kurang, dengan sengal sengal seronok sbb kami dapat melelapkan mata di hotel,incik gandalf pula, keja nak tidor saja.Dari dalam kereta sampaila ke seremban, agak siot juga rasanya di hati aku yang agak kering ini.Aku berharap sangat yang dia akan jadi tukang pegang stereng pada malam itu.Nampak gaya planning aku tak berapa nak menjadi, kesian kat dia, datang jauh dari perak semata-mata nak join.

Dikalangan kami bertiga, aku lah yang paling pelik, bukannya apa.Aku seorang sahaja yang menggunakan setup Canon, entah, poyokah aku ?tapi itu dulu.Hehe, bior la orang nak kata apa pun kat aku, janji hati sonang.Aku dah hampir completekan setup impian aku, jeng jeng.Berbalik kepada wedding tersebut, aku terasa amat asing dan sonok sekali duduk dengan orang minangkabau nih, diaorang punya lingo agak cool pada pandangan aku, sedap didengaar, masak pun pandai (minus cili) laa.Aku rasa kalau aku bermastautin kat negeri sembilan, kena kanser usus ker perut ker,cam dalam cerita melayu.KOMPOM!

Seronok buat wedding, tetapi untuk 3 jam pertama sahaja, kerana * once aku dah start makan nasi kenduri, kalau sedap, kompom mata aku dah jadi layu.(salah satu penyebab perut aku makin mantap skang).Tapi tak po lah, aku pakai baju maaa..cuma kalau aweks aweks tgk perut aku agak sengal juga la sekarang, macam orang mengandung, nanti aku post gambar perut aku yang comei dengan kaler gradient koko ke hitam ini.

Semua gambar wedding aku ngn az letak kat sini : photosyndicate.fotopages.com

Written by azamsaad

July 23, 2008 at 6:55 am

Posted in Uncategorized

Sell i to the merchant ships

leave a comment »

Terasa diri ini bagai diperah bak sebiji lemon untuk kengunaan acara masakan, kejadian kejadian yang terjadi dalam minggu ini amat lah memenatkan sekali.Dengan acara menggosok gigi dengan oxy amatlah memeritkan lidah ku ini, sakit yang teramat sangat.Mungkin ini satu balasan yang aku perlu hadapi kerna banyak sangat bercakap benda benda mengarut.

Kemarin aku tetiba terasa hendak pergi berjalan jalan, dengan keadaan yang agak agak pening kerana ketiadaan waktu tidur yang mencukupi sejak dua menjak ini.Dengan job design yang berlambak tak henti masuk bagai air paip bocor.Hmmm…

Sekarang masih menunggu kedatangan Lens Tamron 2.8 aku, trade in dengan Nikon Kit 18-135mm daku,heh, things suddenly come up.Tukar jer,kena tambah rm200 jer.Dari partner aku, ok la dari menggunakan lens yang aperture yang tak constant, agak sakit otak untuk diri yang sudah terbiasa dengan constant aperture.I think i’m going to be happy again.

This is what i’m listening rite now, Bob Marley – Redemption song

Old pirates, yes, they rob i;
Sold I to the merchant ships,
Minutes after they took i
From the bottomless pit.
But my hand was made strong
By the and of the almighty.
We forward in this generation
Triumphantly.
Wont you help to sing
These songs of freedom? –
cause all I ever have:
Redemption songs;
Redemption songs.

Emancipate yourselves from mental slavery;
None but ourselves can free our minds.
Have no fear for atomic energy,
cause none of them can stop the time.
How long shall they kill our prophets,
While we stand aside and look? ooh!
Some say its just a part of it:
Weve got to fulfil de book.

Wont you help to sing
These songs of freedom? –
cause all I ever have:
Redemption songs;
Redemption songs;
Redemption songs.

/guitar break/

Emancipate yourselves from mental slavery;
None but ourselves can free our mind.
Wo! have no fear for atomic energy,
cause none of them-a can-a stop-a the time.
How long shall they kill our prophets,
While we stand aside and look?
Yes, some say its just a part of it:
Weve got to fulfil de book.
Wont you help to sing
Dese songs of freedom? –
cause all I ever had:
Redemption songs –
All I ever had:
Redemption songs:
These songs of freedom,
Songs of freedom.

Written by azamsaad

July 23, 2008 at 5:47 am

Posted in Experimental

Welcome to the darkside

leave a comment »

Trying to get things straight these past few days, doing some testo alberto on my new gadget,
kindda shaky, plus the noise.Heh..need to do some shitty testing.

Written by azamsaad

July 22, 2008 at 3:46 pm

Posted in Experimental