Some people do get married

leave a comment »

Dalam 2 minggu lepas, aku dan seorang jejaka dah kawen memulakan adventure kami ke negeri sembilan (makan pedas nk mampos) untuk kononnya menjadi wedding photographer, agak sengal juga, kerna aku ini bukan jenis yang suka bangun pagi.Tambah-tambah lagi hari cuti, (hari kerja pun bangun lewat gaks) tapi nasib la host kami yang agak pemurah hati itu, dengan rajin sekali pegi book hotel kasi aku tido sana.So takdek la terasa sangat time nak gi buat assigment.

Azreen partner aku tue, dengan rambut yang agak kurang, dengan sengal sengal seronok sbb kami dapat melelapkan mata di hotel,incik gandalf pula, keja nak tidor saja.Dari dalam kereta sampaila ke seremban, agak siot juga rasanya di hati aku yang agak kering ini.Aku berharap sangat yang dia akan jadi tukang pegang stereng pada malam itu.Nampak gaya planning aku tak berapa nak menjadi, kesian kat dia, datang jauh dari perak semata-mata nak join.

Dikalangan kami bertiga, aku lah yang paling pelik, bukannya apa.Aku seorang sahaja yang menggunakan setup Canon, entah, poyokah aku ?tapi itu dulu.Hehe, bior la orang nak kata apa pun kat aku, janji hati sonang.Aku dah hampir completekan setup impian aku, jeng jeng.Berbalik kepada wedding tersebut, aku terasa amat asing dan sonok sekali duduk dengan orang minangkabau nih, diaorang punya lingo agak cool pada pandangan aku, sedap didengaar, masak pun pandai (minus cili) laa.Aku rasa kalau aku bermastautin kat negeri sembilan, kena kanser usus ker perut ker,cam dalam cerita melayu.KOMPOM!

Seronok buat wedding, tetapi untuk 3 jam pertama sahaja, kerana * once aku dah start makan nasi kenduri, kalau sedap, kompom mata aku dah jadi layu.(salah satu penyebab perut aku makin mantap skang).Tapi tak po lah, aku pakai baju maaa..cuma kalau aweks aweks tgk perut aku agak sengal juga la sekarang, macam orang mengandung, nanti aku post gambar perut aku yang comei dengan kaler gradient koko ke hitam ini.

Semua gambar wedding aku ngn az letak kat sini : photosyndicate.fotopages.com

Advertisements

Written by azamsaad

July 23, 2008 at 6:55 am

Posted in Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: